Tot ce trebuie sa stii despre Tax Return si Self Assesment in UK


March 31, 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Uncategorized


CE PRESUPUNE TAX RETURN SI SELF ASSESSMENT ?

Incepand cu 6 aprilie 2014 toate persoanele care lucreaza in regim self employed in Marea Britanie sunt obligate sa isi inchida anul financiar 2013 -2014. Declaratia de Self Assessment ( auto-evaluare) marcheaza inchiderea de an financiar si posibilitatea pentru Tax Refund ( recuperarea taxelor) . Nerespectarea legislatiei si completarea gresita a declaratiei de venit (Self Assessment) va poate aduce probleme grave cu una dintre cele mai puternice institutii ale statului englez – Her Majesty’s Revenue & Customs.

Cu scopul de a evita amenzi si investigatii din partea HMRC, prin intermediul acestui articol contabilii autorizati HMRC – EuroWin Solutions va ofera informatii calificate cu privire la cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le cunoasteti despre inchiderea de an financiar si recuperarea taxelor ( Tax Return / Self Assessment).

CINE TREBUIE SA COMPLETEZE DECLARATIA de SELF ASSESSMNET ?

Nu toata lumea trebuie sa completeze declaratia de Self Assessment. Daca onorati un contract de munca ca si ANGAJAT (EMPLOYEE) , in care regulatiile cu privire la taxe sunt bine stabilite, este foarte posibil ca taxele dumneavoastra sa fi fost platite lunar de catre angajatorul dumneavoastra prin intermediul unui cod de taxe.

Daca va regasiti in cel putin una dintre situatiile enumerate mai jos, este necesar sa completati declaratia de Self Assessment :

ați fost Self Employed sau partener într-o afacere in decursul anului financiar

ați fost director de companie

ați incasat venituri mai mari de £100,000

ați acumulat o suma mai mare de £10,000 din economii

ați acumulat o suma mai mare de £2,500 din venituri netaxate

ați inregistrat venituri prin închirierea de proprietăți.

CARE ESTE DATA LIMITA PENTRU DEPUNEREA DECLARATIEI DE SELF ASSESSMENT ?

Completarea declaratiei pe hartie : 31 Octombrie 2014

Completarea declaratiei online: 31 Ianuarie 2015

Amenzi aplicate in cazul in care declaratia de Self Assessment nu este depusa pana la 31 Ianuarie 2015 :

1 zi intarziere – £100

3 luni intarziere – £100 + £10 pentru fiecare zi de intarziere ( se aplica pentru 90 de zile / maxim £900 )

6 luni intarziere – £300 sau 5% din valoarea sumei taxabile ( se alege suma cea mai mare ) + amenda pentru 3 luni de intarziere

12 luni intarziere- £300 sau 5% din valoarea sumei taxabile ( se alege suma cea mai mare ) + amenda pentru 6 luni de intarziere

*In anumite situatii amenzile pot fi mai mari decat cele mentionate mai sus.

NU RISCA !!! Tax Return-ul nu este un joc de noroc !

Nu declara mai putin decat ai castigat ! Nu cere mai multe taxe decat ti-au fost platite !

Este foarte tentant sa incerci sa declari mai putin venit cu scopul de a plati mai putine taxe. Inainte de a lua aceasta decizie trebuie sa va amintiti faptul ca nedeclararea corecta a venitului presupune evaziune fiscala, o infractiune pedepsita aspru de lege.

HMRC cunoaste faptul ca multe persoane opereza in ,,umbra’’ si este la curent cu toate metodele utilizate de catre acestea pentru a-si diminua veniturile. Desi pana acum numarul anchetelor in vederea stabilirii evaziunii fiscale a fost relativ mic, HMRC a declarat ca acesta va fi de 5 ori mai mare. ,, We’re closing in on undeclared income – Ne apropiem de veniturile nedeclarate ‘’ este noua campanie prin intermediul careia HMRC transmite celor care nu si-au declarat corect venitul pana acum, sa o faca inainte de a fi anchetati. ,, Noua noastra tehnologie si personalul suplimentar ne ajuta sa va gasim foarte usor’’ declara HMRC. Toate inchiderile de an financiar transmise online sau pe hartie sunt verificate de catre ofiterii de taxe din cadrul HM Revenue & Customs, specialisti cu experienta care pot sesiza cu usurinta semnele evaziunii fiscale. Orice persoana care desfasoara activitati de self employed este obligata prin lege sa pastreze timp de 5 ani documentele in baza carora s-a efectuat inchiderea de an finaciar ( ex: payslips, receipts, bank statements). In momentul in care sunteti anchetat de HMRC sunt verificati toti anii financiari pe care i-ati inchis si va sunt solicitate toate documentele in baza carora a fost completata declaratia de Self Assessment. Daca este dovedita evaziunea fiscala HMRC incepe deschiderea unui dosar de urmarire penala, sunteti amendat si obligat sa platiti toate taxele din urma la care se adauga penalitati si dobanda. In cazul in care nu puteti achita suma solicitata atunci HMRC va pune sigiliu pe bunurile mobile si imobile din UK sau din orice alta tara ( inclusiv Romania ). In functie de caz se poate aplica si pedeapsa cu inchisoare.

Nu mergeti pe principiul ,, sunt prea mic, eu nu voi fi anchetat ‘’ sau ,, au facut si altii si nu au fost anchetati ‘’.

Anchetele nu sunt deschise imediat, HMRC se poate sesiza oricand pentru a verifica acuratetea inchiderilor de an facute anterior. Ancheta se poate extinde pana la 20 de ani fiscali.

Intentia de a declara un venit mic nu va aduce probleme doar cu HMRC, va pune in dificultate si in momentul in care doriti sa inchiriati o casa sau sa accesati orice tip de credit !

IMPORTANT

Inainte de a apela la o persoana / companie pentru inchiderea de an financiar asigurati-va ca este cadru autorizat HMRC.

Ce trebuie sa stiti:

Un contabil autorizat HMRC NU va solicita user-ul si parola dvs. ( ele sunt confidentiale si nu trebuie sa le furnizati nimanui )

Un contabil autorizat depune declaratia de Self Assessment din contul de contabil, nu din contul dvs.

HM Revenue & Customs trimite o scrisoare catre dvs prin care va anunta ca sunteti clientul unui agent autorizat HMRC.

Un contabil autorizat discuta cu HMRC in numele dvs orice aspect legat de inchiderea de an financiar.

Fii in siguranta; Apeleaza la profesionisti !

Inchide-ti anul financiar prin intermediul EuroWin Solutions! Tax Return / Self Assessment incepand cu £50

Masurile de anchetă și regimurile de penalizare ale HMRC sunt în creștere tot timpul iar consultanța de specialitate și asistenta din punct de vedere contabil este acum esențială.
Agentii experti EuroWin Solutions se ocupa de toate formalitatile necesare pentru ca dvs sa economisiti bani si sa fiti in deplina legalitate din punct de vedere fiscal-contabil, eliberandu-va pe dvs. de anxietatea și stresul care pot fi asociate cu inchiderea de an financiar.

Serviciul Tax Return / Self Assessment oferit de EuroWin Solutions include:

Inchidere de an financiar realizata PROFESIONAL de catre contabili autorizati HMRC

Raport venit – cheltuieli in decursul anului fiscal

Va informam cate taxe aveti de recuperat / achitat inainte de a transmite declaratia catre HMRC

Imediat ce dvs. sunteti multumit si avem acordul dvs. continuam procedurile si transmitem aplicatia online catre HMRC.

Pastram legatura cu HMRC in numele dvs. pe intreg parcursul anului fiscal

Va oferim consultanta gratuita pe intreg parcursul anului fiscal

Dovada oficiala a inchiderii de an financiar

Recuperare rapida a texelor. ( de la 7 pana la 14 zile lucratoare )

Beneficiati de cel mai avantajos pret.

Comisionul este deductibil la taxe.

Dacă doriți să apelati la serviciul Tax Return / Self Assessment oferit de EuroWin Solutions va rugam sa ne apelati utilizand unul dintre numerele de telefon puse la dispozitia dvs. (Office) 0203 6758 902 sau ( Mobile) 07879 310 347 . Pentru mai multe detalii despre EuroWin Solutions va rugam sa vizitati pagina noastra web: www. eurowinsolutions.com

Compania EuroWin Solutions este acredita si inregistrata cu HM Revenue & Customs, Money Laundering Regulations, Information Commissioner’s Office, Trust or Company Service Provider.

tax return in uk
Tax Return & Self Assessment in UK

*Articol realizat in parteneriat cu EuroWin Solutions. Toate drepturile sunt rezervate.

Comentarii