Cum sa cauti un loc de munca in UK


May 7, 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Uncategorized


Pentru romanii care cauta un loc de munca in UK exista desigur intrebarea cum anume caut un job in Marea Bitanie ?

cum sa caut un job in uk

Exista mai multe modalitati sau locuri unde poti cauta un loc de munca in Anglia. Noi o sa enumeram asa in mare cele mai insemnate resurse.

Cauta locuri de munca in UK pe internet.

Acum cu tehnologia atat de avansata internetul a devenit una dintre cele mai insemnate resurse pentru cei care doresc sa caute un loc de munca. Agentiile de recrutare si portalurile cu oferte de munca ofera acum posibilitatea sa cauti un loc de munca in functie de titlul jobului, de locatia dorita sau in functie de sectorul dorit.

Poti deasemenea sa posteti CV – ul pe siteurile de munca astfel incat firmele care cauta candidati sa poata alege CV -ul tau daca ai calificarile si studile necesare. Cele mai populare sunt www.indeed.co.uk si www.gumtree.com

Cauta locuri de munca in ziare si diverite reviste de specialitate.

The Times, The Daily Telegraph, Financial Times, The Independent si The Guardian toate au o sectiune dedicata locurilor de munca. De regula sunt vizate joburile din sectorul financiar si bancar insa poti gasi si alte diferite joburi.

In Londra puteti verifica Evening Standard, Metro si Loot pentru diverse locuri de munca.

Cauta locuri de munca in UK prin agentii de recrutare.

Cele mai multe firme de recrutare se concentreaza pe un anumit sector: calculatoare, asistete medicale, secretare, contabilitate, hotel si restaurante, constructii si asa mai departe. Exista agentii de recrutare care sunt platite de marile firme din Marea Britanie sa se ocupe cu selectarea candidatilor. Alte agentii de recrutare se specializeaza pe angajarea pentru locurile de munca part-time. Ca sa gasesti o agentie intra pe yellow pages si cauta “employment agencies” sau intra pe www.rec.uk.com pentru o lista detaliata a agentiilor de recrutare si a domenilor cu care se ocupa fiecare.

Cauta locuri de munca in UK la targurile de joburi.

O alta resursa importanta unde poti gasi un loc de munca sin UK sunt targurile de joburi. Targurile de joburi se organizeaza de regula pentru un anume sector de munca insa sunt si targuri de joburi care ofera o gama larga de locuri de munca.

La targurile de joburi puteti lasa un CV sau puteti afla date importante despre diferite companii sau firme care cauta candidati.

Cauta locuri de munca in UK prin aplicarea directa la o anumita companie.

Daca te intereseaza sa lucrezi pentru o firma anume poti trimite un CV online sau prin posta la firma respectiva. Astazi toate firmele mari au pe internet o sectiune dedicata candidatilor sau posibilor viitori angajati. Trimite CV -ul tau direct la una sau mai mlte din firmele care te intereseaza. Peronalul care se ocupa cu selectarea candidatilor s-ar putea sa gaseasca Cv -ul tau interesant si s-ar üutea sa te sune pentru un interviu.

Cauta locuri de munca in UK la jobcentres.

Jobcentres gasiti in fiecare mare oras din UK. Aceste institutii cunosc foarte bine piata muncii din orasul d-voastra si va pot indruma foarte bine si profesional spre un loc de munca. Aici puteti gasi si alte informatii folositoare sau brosuri informative despre diferite aspecte ce tin de piata muncii din UK.

Cauta locuri de munca in UK prin networking.

Cateodata gasirea unui loc de munca tine si de noroc, de faptul ca te afli in locul potrivit la momentul potrivit sau ca te afli in cercul de oameni potrivit.

Pe facebook, la biserica, la activitatile sportive pe care le faci, la biblioteca, la discoteca, nu conteaza, in piata, etc., etc., intra in vorba cu oamenii si spune tuturor ca esti in cautarea unui loc de munca. Mentioneaza calificarile si experienta ta. Poate vei avea surpriza ca chiar vecinul tau sau antrenorul tau cunosc o firma care sa angajeze chiar pe cineva cu calitatile si calificarile tale.

 

 

 

 

Comentarii